Η Πέτη Πέρκα στην ΕΡΤNEWS: Αντί για 19.500 μόρια με το νομοθέτημα της ΝΔ θα αρκούν 19.500 ευρώ για να εισαχθούν οι μαθητές στις Ιατρικές Σχολές (video)
Στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς, που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ το τριήμερο 1-2-3 Μαρτίου, αναφέρθηκε η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα, στην αρχή της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤNEWS και στην εκπομπή «Βράδυ Κυριακής» με τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Κοτταρίδη.
«Η συνδιάσκεψη έγινε σε εξαιρετικό κλίμα με πολύ μεγάλη χαρά και αισιοδοξία. Είναι άλλο ένα βήμα προς τη συγκρότηση της Νέας Αριστεράς ως πολιτικό κόμμα όπου, εκλέξαμε μεταβατικά έως το Συνέδριο του κόμματος όργανα και ψηφίσαμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη και την Πολιτική μας Απόφαση. Βρεθήκαμε ακόμη με συντρόφισσες και συντρόφους μας από όλη την Ελλάδα, υπήρξε ενθουσιασμός και συνεχίζουμε δυνατά!»
«Θεωρούμε ότι υπάρχει πολιτικό κενό και άρα πολιτικός χώρος που έρχεται να καλύψει η Νέα Αριστερά. Γνωρίζουμε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας, οργανωνόμαστε και θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα για να μιλήσουμε με τον κόσμο έως τις Ευρωεκλογές που είναι και το πρώτο μας ορόσημο που θα καταγράψουμε δυνάμεις».
Επικεντρώθηκε στη συνέχεια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή: «είναι εντυπωσιακό οι Βουλευτές της πλειοψηφίας να ξεπερνούν τόσο εύκολα τη σκόπελο της αντισυνταγματικότητας, της αντιμεταρρύθμισης που θα επιτρέψει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και άλλες κυβερνήσεις είχαν προσπαθήσει να αναθεωρήσουν το άρθρο 16 του Συντάγματος που προβλέπει ρητά ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από τα δημόσια Πανεπιστήμια. Και ξαφνικά βρέθηκε μία «έξυπνη» κυβέρνηση που προσπαθεί να παρακάμψει την ξεκάθαρη αντισυνταγματικότητα όσον αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».
Σχολίασε ότι ο κος Συρίγος, ο οποίος συμμετείχε στο ίδιο πάνελ, ανέφερε πως τα Κολέγια σήμερα δεν ελέγχονται όταν δίνουν πτυχία με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση θέλει να βάλει «τάξη» σε αυτά, «ξεχνώντας» βέβαια ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που νομοθέτησε για να δώσει ισοτιμία στα πτυχία των Κολεγίων.
Η Π. Πέρκα σχολίασε και το ρόλο του ΚΚΕ να κρατάει ίσες αποστάσεις από όλους με αποτέλεσμα να δικαιώνει και να «στηρίζει» εμμέσως την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κριτίκαρε τη στάση του αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για νομοθέτημα της ΝΔ το 2020, το ν. 4763/2020 που έφερε την ισοτιμία των πτυχίων των Κολεγίων. «Άλλοθι έδωσε στην κυβέρνηση δυστυχώς το ΚΚΕ και στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη αφού, τη δική του πρόταση εκμεταλλεύτηκε η ΝΔ ώστε να γίνει Εξεταστική αντί Προανακριτικής Επιτροπής».
«Η Νέα Αριστερά», πρόσθεσε, «ζητά από την κυβέρνηση να ενισχύσει τα δημόσια Πανεπιστήμια που έχουν παγκόσμια πολύ καλή κατάταξη παρά την υποχρηματοδότησή τους, την έλλειψη προσωπικού. Κατά συνείδηση θα κληθούν να ψηφίσουν όλοι οι Βουλευτές/τριες και για τα περιφερειακά Πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)».
Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση αφήνει εκτός δημόσιων Πανεπιστημίων 20.000 μαθητές κάθε χρόνο και στη συνέχεια νομοθετεί την ίδρυση άγνωστης ποιότητας σπουδών ιδιωτικά ιδρύματα, με άγνωστα ή θολά κριτήρια εισαγωγής για τους μαθητές. «Όπως είπε ένας φοιτητής, αντί για 19.500 μόρια με το νομοθέτημα της ΝΔ θα αρκούν 19.500 ευρώ για να εισαχθούν οι μαθητές στις Ιατρικές Σχολές. Είναι καθαρά ταξικό το θέμα».
«Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι και η συνταγή που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια σε όλα τα πεδία. Στην ενέργεια, στην υγεία, στον αιγιαλό, τώρα στην Παιδεία και στη συνέχεια στο νερό. Μάς έχει μείνει μόνο ο αέρας».
Στάθηκε τέλος στο πρόσφατο νομοσχέδιο, στο οποίο η Π. Πέρκα, ήταν εισηγήτρια της Νέας Αριστεράς όπου η κυβέρνηση ψήφισε την κατάργηση της αδόμητης ζώνης της παραλίας, δηλαδή επέτρεψε τη δόμηση πάνω στο κύμα, σε μηδέν (0) μέτρα από την παραλία. Αυτό ενώ σε χώρες όπως η Δανία έχει αδόμητη ζώνη παραλίας στα 300 μέτρα, η Γαλλία στα 100 μέτρα. Κατάργησε ακόμη το ειδικό καθεστώς προστασίας που είχαν τα Δωδεκάνησα. Από το νόμο απουσιάζει πλήρως και η παράμετρος της κλιματικής κρίσης ως να μην επηρεάζει τις ακτές!!
«Μία χώρα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως εμπόδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας προετοιμάζει την επόμενη οικονομική κρίση γιατί, υποβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν» δήλωσε κλείνοντας.