Μια ξεχωριστή εκδήλωση γευσιγνωσίας με αρωματικά αρνιά από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτροφίας Αμυνταίου (video, pics)
Μια ξεχωριστή εκδήλωση γευσιγνωσίας διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου. Το ιδιαίτερο στοιχείο ήταν τα αρωματικά αρνιά, σιτισμένα με βότανα και αιθέρια έλαια που ετοίμασαν βραβευμένοι σεφ της περιοχής.
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια γιορτή της τοπικής κτηνοτροφικής παραγωγής. Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, γνωστός για την αφοσίωσή του στην προώθηση και στήριξη των τοπικών παραγωγών, είχε ως κύριο στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής ποιότητας του αρωματικού αρνιού. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, οι οργανωτές ήθελαν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τα πλεονεκτήματα της τοπικής κτηνοτροφίας και να προωθήσουν την κατανάλωση ντόπιων προϊόντων.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορες γαστρονομικές δημιουργίες βασισμένες στο αρωματικό αρνί. Οι τοπικοί σεφ που συμμετείχαν, δημιούργησαν πιάτα που ανέδειξαν τις γευστικές ιδιαιτερότητες και την αρωματική ένταση του κρέατος.
Πέρα από τη γευσιγνωσία, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σχετικά με την εκτροφή των αρωματικών αρνιών και τα οφέλη της κατανάλωσης τοπικών προϊόντων. Ομιλήτριες ήταν η γεωπόνος ΑΠΘ Βικτώρια Σταματοπούλου, η γεωπόνος – ζωοτέχνης Ευδοκία Κρυσταλίδου από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και η τεχνολόγος Ζωικής Παραγωγής Ζωή Καζλάρη.
Το καλωσόρισμα έγινε από τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τιμόθεο Ιωαννίδη, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η όλη εκδήλωση ήταν στο πλαίσιο του έργου “Παραγωγή αρνίσιου κρέατος υψηλής προστιθέμενης αξίας με την προσθήκη αρωματικών φυτών και ελαιών στη διατροφή των προβάτων”.
Για την εφαρμογή του προγράμματος ο Συνεταιρισμός συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.