Ο Γιάννης Αντωνιάδης σχολιάζει τον ανασχηματισμό και την ημερίδα για τον εμφύλιο και καταθέτει προτάσεις για τη Φλώρινα (video)
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες, Πέμπτη, ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.
Ξεκινώντας, αναφέρθηκε στην ενθουσιώδη και συγκινητική υποδοχή από τον απλό κόσμο του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στα Γρεβενά , όπου συνομίλησε με αγρότες και φορείς, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής.
Για τον ανασχηματισμό αρκέστηκε στις φράσεις «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» και «περσινά ξινά σταφύλια», πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να πρεσβεύσει μία καινούργια αλλαγή με νέα πρόσωπα, κάτι όμως που δεν έγινε. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον κ. Σκουρλέτη ο οποίος δεν θα έπρεπε να είναι ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στο κόμμα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, τονίζοντας πως αναβαθμίστηκε αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί, καθώς και στην τοποθέτηση της Γεροβασίλη και της Παπακώστα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας πως δεν νομίζει να υπάρχει Έλληνας που να αισθάνεται ασφαλέστερος μετά την τοποθέτηση. Εν κατακλείδι, χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό πυροτέχνημα που δεν άφησε κάτι συγκεκριμένο, χειροπιαστό και χρήσιμο.
Με αφορμή την ημερίδα για τα 70 χρόνια από λήξη του εμφυλίου που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα Πρέσπεια 2018, είπε: «Ο εμφύλιος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι θα θύματά του ήταν περισσότερα από ότι τα θύματα κατά την περίοδο της κατοχής. Αυτό που έχω να πω συνοψίζεται στη ρήση του στρατηγού Τσακαλώτου: «Και εγώ και ο Μάρκος (Βαφειάδης) αγωνιζόμασταν για να καταλάβουμε την ίδια κορυφή. Και οι δυο αγωνιζόμασταν για το καλό της Ελλάδας από διαφορετικό μονοπάτι». Αυτή η φράση θα έπρεπε να μας χαρακτηρίζει. Αντίθετα, οι αλληλοσκοτωμοί είχαν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω φτωχοποίηση της χώρας, τη στιγμή που οι υπόλοιπες χώρες όδευαν προς την ανάπτυξη»
Πρότεινε τη δημιουργία ενός πάρκου εθνικής συμφιλίωσης στην πόλη της Φλώρινας, πλαισιωμένου από μνημείο και μουσείο με εκθέματα και για τον δημοκρατικό και για τον εθνικό στρατό, ώστε οι επισκέπτες να πληροφορούνται για το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης. Τη συγκεκριμένη πρόταση σκοπεύει να την καταθέσει ως κυβερνητικός βουλευτής, προτείνοντας επίσης τη χρηματοδότηση του πάρκου από τη Βουλή καθώς και οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εμφύλιο σε εθνικό επίπεδο να γίνονται στη Φλώρινα.
Συνεχίζοντας τόνισε πως η Φλώρινα πορεύεται τόσα χρόνια χωρίς ταυτότητα, προτείνοντας την ανάδειξή της σε πόλη των καλλιτεχνών, προτείνοντας μια σειρά από ενέργεια προκειμένου να αξιοποιηθεί και να αναδειχτεί ο μέγιστος καλλιτεχνικός πλούτος της περιοχής που μένει αναξιοποίητος.
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Φλώρινα, ενώ απέστειλε κάλεσμα προς όλους να αφυπνιστούν ώστε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Π.Ε. Φλώρινας.