Γιάννης Αντωνιάδης: «Ενώνω τη φωνή μου στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου»
Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι αγρότες του Νομού Φλώρινας και ειδικότερα της περιοχής Αμυνταίου βρίσκονται στον κόμβο Αντιγόνου με τα τρακτέρ τους, συντονισμένοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων για την οικονομική ανακούφιση του πρωτογενή τομέα, τόσο στη ζωική όσο και στη φυτική παραγωγή.
Ως βουλευτής του Νομού Φλώρινας αισθάνομαι την ανάγκη να καταγγείλω την αδιαφορία της κυβέρνησης και το γεγονός ότι αποφεύγει ακόμα και τον διάλογο, περιμένοντας για μια φορά ακόμα οι αγρότες να κουραστούν και να φύγουν. Είναι άδικο σε μια περιοχή όπως ο Νομός Φλώρινας, που το επάγγελμα του αγρότη και του κτηνοτρόφου είναι πάρα πολύ δύσκολο, λόγω και των καιρικών συνθηκών, η πολιτεία να αδιαφορεί και να μην δίνει λύση σε μια σειρά δίκαιων αιτημάτων των παραγωγών.
Ζητήματα όπως οι κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν αξιοπρεπές εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, το αφορολόγητο πετρέλαιο και η μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, θα πρέπει η κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει, αν θέλουμε να υπάρχει αγροτικός τομέας και ζωή στην ύπαιθρο. Ακόμα, θα πρέπει να καταργηθεί ο αντιασφαλιστικος νόμος και να μην υπάρξει μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 12.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.
Εξίσου σημαντικό πρόβλημα που οφείλει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει είναι η παράνομη «ελληνοποίηση» του εισαγόμενου γάλακτος και των παραγώγων του, μέσω οργανωμένων ελεγκτικών μηχανισμών, έτσι ώστε το ελληνικό γάλα να αποκτήσει την προστιθέμενη αξία του ως προϊόν προστατευόμενης προέλευσης.
Ως βουλευτής του Νομού αλλά και ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, ενώνω και εγώ τη φωνή μου στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και περιμένω από την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται και να δώσει λύση άμεσα, έτσι ώστε ένας σημαντικός οικονομικός πυλώνας της χώρας να συνεχίσει να παράγει και να προσφέρει στην εθνική οικονομία.