Εκδήλωση των Οργανώσεων Φλώρινας της ΚΝΕ με αφορμή την δίκη της Χρυσής Αυγής
Την Κυριακή 4 Οκτώβρη, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, οι Οργανώσεις Φλώρινας της ΚΝΕ πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον, εκδήλωση με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το πρόγραμμα περιείχε ομιλία για τη δίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, συζήτηση για το HipHop, την μουσική που αγάπησε και ο Παύλος Φύσσας και HipHop τραγούδια από τον Χοακίν.
Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Ριμπά Γιώργου, μέλους του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, σχετικά με την απαίτηση του λαού και της νεολαίας για την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Στην ομιλία παρατέθηκε ένα μικρό χρονικό της εγκληματικής δράσης της ΧΑ, που εκτός από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εμπεριείχε και την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, αλλά και την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα λίγες μέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ακόμα έγινε προσπάθεια να αποδειχτεί το ότι οι ναζιστές της ΧΑ αποτελούν το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος. Δόθηκαν παραδείγματα από τη δράση τους μέσα και έξω από τη Βουλή και πως αυτή προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να στηρίξει τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών και ιδίως των εφοπλιστών. Η ομιλία έκλεισε θέτοντας το ζήτημα ότι για να τελειώσουμε μια για πάντα με τη ναζιστική-φασιστική ιδεολογία θα πρέπει να βάλουμε στο στόχαστρο το σύστημα που τη γεννά, τον καπιταλισμό. Μόνο με την πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά την φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά, τον ρατσισμό και άρα και τη ναζιστική ιδεολογία μπορούμε να στείλουμε μια για πάντα του φασίστες στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Στην συνέχεια ο Χοακίν αφιέρωσε 2 τραγούδια του στον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.
Παίρνοντας την σκυτάλη, η εκδήλωση συνέχισε με συζήτηση για το HipHop με τίτλο «HipHop: Από το Μπρονξ του ’70 στο σήμερα – Καθρέφτης της κοινωνία που το γέννησε». Η συζήτηση αποτελούταν από 3 κομμάτια. Στο πρώτο κομμάτι έγινε μια ιστορική αναδρομή στην γέννηση του HipHop από τα γκέτο των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα του Μπρονξ, αλλά και πως έφτασε στη χώρα μας, ποια είναι τα βασικότερα συγκροτήματα που την εκπροσωπούν μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Στη δεύτερη ενότητα έγινε προσπάθεια να απαντηθεί το αν μπορεί το HipHop και γενικά η τέχνη σήμερα να είναι πρωτοπόρα, να απασχολείται με κοινωνικά ζητήματα, αν εν τέλει ο στίχος μπορεί να είναι πολιτικός. Δόθηκε λοιπόν απάντηση στο αν η μουσική μπορεί ταυτόχρονα να εκφράζει και να περνά τα σωστά μηνύματα σε ένα παιδί της Φλώρινας, που βιώνει καθημερινά της δυσκολίες και σε ένα παιδί ενός εφοπλιστή, ενός βιομήχανου. Το HipHop είναι η μουσική των πολλών, εκφράζει την καταπίεση, τις δυσκολίες, αλλά μπορεί να ρίξει φως και στην προοπτική, μέσα από την αντεπίθεση σε όλους όσους μας καταστρέφουν τη ζωή. Τέλος η ομιλία έκλεισε με παραδείγματα όπου γνωστοί καλλιτέχνες της HipHop σκηνής (12ος Πίθηκος, Τζαμάλ, Λεξ, Λόγος Τιμής, Active Member, Παύλος Φύσσας, Στίχοιμα, Κοινοί Θνητοί) παρουσιάζουν πολιτικό και κοινωνικό στίχο και περνάνε διαφορετικά μηνύματα από αυτά που το σύστημα θέλει να πλασάρει μέσω των mainstream τραγουδιών (ναρκωτικά, πλουτισμός, πορνεία, ατομισμός κ.α.).
Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια του Χοακίν