Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι «Γεύσεις Πρεσπών» (pics)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις υπό τον τίτλο “Γεύσεις Πρεσπών” που διοργάνωσε ο Δήμος Πρεσπών στις 26 και 27 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την εξέλιξη της γιορτής “Φασολιού – Τσιρονιού” των προηγούμενων χρόνων, που διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει όλα τα προϊόντα της γης και των λιμνών και μεταφέρθηκε στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, κατά το οποίο η περιοχή δέχεται πολλούς επισκέπτες.
Με πρωταγωνιστές τα φασόλια, τα ψάρια και τις πιπεριές, οι γυναίκες των Πρεσπών ετοίμασαν έναν πλούσιο μπουφέ με πιάτα που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ οι παραγωγοί έστησαν μια μικρή έκθεση με τα προϊόντα τους και είχαν την ευκαιρία να τα παρουσιάσουν και να τα δειγματίσουν.
Καλεσμένες στην γιορτή “Γεύσεις Πρεσπών” ήταν οι δημοσιογράφοι γαστρονομίας Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου, οι οποίες δημιούργησαν δύο ιδιαίτερα πιάτα: γριβάδι με σόγια σως και σουσάμι και κορμό με σοκολατένια μους από φασόλια γίγαντες, ενώ μίλησαν για την αξία των τοπικών προϊόντων στην δημιουργία ταυτότητας τουριστικού προορισμού.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα το διημέρου περιλάμβανε συναυλίες με τα μουσικά συγκροτήματα “Κούπες” και “WALKMAN the band”, που ξεσήκωσαν το κοινό.
Το “παρών” στις εκδηλώσεις έδωσαν ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Αβραμίδης, ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν επισκέφτηκε τον μπουφέ και την έκθεση τοπικών προϊόντων, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε., ΜΠΕΛΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε, Πηγή Δινάκη και η Δημοτική Επιχείρηση Ξινού Νερού του Δήμου Αμυνταίου.
Ο Δήμαρχος Πρεσπών, Γιώργος Στεργίου, δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με την παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών στην γιορτή που διοργανώσαμε για να κάνουμε γνωστά τα προϊόντα της Πρέσπας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους παραγωγούς που συμμετείχαν, τις μαγείρισσες και όλους του εθελοντές, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Με αυτή την διοργάνωση ο Δήμος έκανε ένα σημαντικό βήμα, συνδυάζοντας την γαστρονομία και τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό. Στα σχέδιά μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτήν κατεύθυνση, για να καθιερώσουμε την περιοχή ως ένα τουριστικό προορισμό με ιδιαίτερη ταυτότητα”.