“Καρδιές” συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών από τον Δήμο Φλώρινας (pics)
Στην τοποθέτηση τριών μεταλλικών κατασκευών (stands) συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών, σε σχήμα καρδιάς, προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης.
Οι κατασκευές είναι χορηγία του Προέδρου της Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνου Ρόζα, τον οποίο ο Δήμος Φλώρινας ευχαριστεί θερμά για αυτήν την κίνηση.
Στόχος είναι να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός καπακιών, τόσο για λόγους προώθησης της ιδέας της ανακύκλωσης, όσο κυρίως για να διατεθούν μελλοντικά για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.
Τα σημεία στα οποία βρίσκονται οι κατασκευές είναι η πλατεία Γ. Μόδη, το Νέο Πάρκο και η είσοδος του Ζωολογικού Κήπου.
Share :
Πολυσυχναστο σημειο ο ζωολογικός κήπος…
Να δω ποσα καπακια θα μαζεψει.
Καιρός ήταν να τοποθετηθεί και στην πόλη μας κάτι για την συλλογή καπακιων, αλλά έπρεπε να έχει μεγαλύτερο άνοιγμα για την ρίψη των καπακιων. Αλλά μπράβο στον πρόεδρο της Φλώρινας γιαυτη την σκέψη
καθημερινά πετιούνται τόνοι πλαστικού. Τα καπάκια τι το ιδιαίτερο έχουν και μας έπιασε τόσος καημός;
Αυτή την απορία έχω και γω. Άσε που όταν συνθλίψεις το πλαστικό μπουκάλι, αν δεν το κλείσεις με το καπάκι θα αρχίσει να πιάνει και πάλι χώρο.
Τα πλαστικά καπάκια πωλούνται σε εταιρίες ανακύκλωσης, πωλούνται συνήθως με τον τόνο. Συνήθως ένα καπάκι πουλιέται 10-20 λεπτά (σε περιπτώσεις που γνωρίζουν αυτές οι εταιρίες ότι είναι για καλό σκοπό δίνουν λίγο παραπάνω την τιμή/καπάκι) Στον τόνο βγάινει 200€ (αν η τιμή είναι 20 λεπτά το καπάκι). Ένα αμαξίδιο με 200€ δυστυχώς δεν καλύπτει μεγάλες ανάγκες,παρά μόνο έναν χρήστη στα αρχικά στάδια της αποκατάστασης ή για απλή μεταφορά. Για πολλούς λόγους τα κλασικά, τυποποιημένα αμαξίδια αποδεδειγμένα έχουν κακές επιπτώσεις στον χρήστη! Το συμπέρασμα κατά την γνώμη μου είναι ότι ίσως θα βοηθήσει: 1. Να επιτύχει το αίσθημα της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο και 2. Να γίνει έστω κάποιου είδους ανακύκλωση.
Έχω δει νερό των 0.5 του λίτρου σε χοντρικής να πωλείται 12 λεπτά μαζί με το περιεχόμενο. Δε νομίζω ότι το καπάκι μόνο του μπορεί να κοστίζει 10-20 λεπτά. Παλιότερα είχα διαβάσει ένα άρθρο που έλεγε, ότι ρώτησαν εταιρίες για τα καπάκια και τα αμαξίδια και είπαν ότι δεν ισχύει. Απλά στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς κάποιοι συντηρούν αυτήν την παράδοση.
Ναι, ως προς το αίσθημα βοήθειας σε συνανθρώπους μας νομίζω βοηθάει.
Αν ολοι οι οικονομικα ευκαταστατοι των κοινωνιων μας,δωριζαν απο ενα αναπηρικο αμαξιδιο στις αρμοδιες δομες,τετοιες κινησεις θα ηταν παντελως περιττες.Το θεμα της ανακυκλωσης αποτελει αλλο κεφαλαιο και δεν εχει την παραμικρη σχεση με τις αξιες της κοινωνικης αλληλεγγυης.