info@neaflorina.gr | 6973 246 970 |
Όροι Χρήσης
-
GDPR Request
ΑΡΧΙΚΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
ΥΓEIA
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΘΡΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ
Go to...
Home
»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
»
Κηδεία Δημητρίου Γροσδάνη, ετών 43
Friend's email
Message
https://neaflorina.gr/2019/07/kideia-dimitrioy-grosdani-eton-43/
Send
Δεν εκοιμήθη, σκοτώθηκε με το μηχανάκι! Άλλο ο φυσιολογικός θάνατος, και άλλο ο ξαφνικός. Να τα λέμε και αυτά! Επίσης, τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικίους του.
Θερμά συλλυπητήρια και από μένα στην οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του κεκοιμημένου Δημητρίου.
Πολύ ορθά τα αγγελτήρια κηδειών χρησιμοποιούν τη λέξη “εκοιμήθη” για τους αποβιώσαντες συνανθρώπους μας, αναξάρτητα από το είδος και τον τρόπο του θανάτου τους. Η συγκεκριμένη ορολογία είναι σύμφωνη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας επί τη βάσει της οποίας ο βιολογικός ή αλλοιώς σωματικός θάνατος (φυσικός ή βίαιος) δεν συνιστά και τον αφανισμό της ανθρωπίνης υποστάσεως και υπάρξεως, αλλά τον πρόσκαιρο χωρισμό της αθάνατης και άυλης, άφθαρτης και αδιάλυτης ψυχής από το σώμα .
Η ανθρώπινη σάρκα νεκρώνεται, φθείρεται και επιστρέφοντας στο χώμα διαλύεται. Η ψυχή, όμως, δε φθείρεται, ούτε διαλύεται, διότι ο Θεός τη δημιούργησε πνευματική. Περιμένει το «κέλευσμα» (παράγγελμα) του Χριστού κατά τη Δεύτερη Παρουσία του (Α’ Θεσ. 4,16), για να ξαναενωθεί με το αναστημένο σώμα και να ζήσει αιώνια μαζί του, σε μίαν άλλη ζωή, που θα είναι, όμως, συνέχεια της ζωής μας στον κόσμο. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία κάθε στιγμή της ζωής μας, γιατί από τον τρόπο που τη ζούμε κρίνεται η σωτηρία μας (Β’ Κορ. 6, 7).
Στη γλώσσα της Εκκλησίας, ο θάνατος δεν έχει την έννοια του τέλους της ανθρώπινης ύπαρξης, της εκμηδένισης, αλλά της μετάβασης σε μια άλλη κατάσταση, που χαρακτηρίζεται ως κοίμηση γι’ αυτό και τα νεκροταφεία ονομάζονται κοιμητήρια. Ο θάνατος λοιπόν βιώνεται χριστιανικά ως «μετάβαση» στην αληθινή ζωή. Ως ένας ύπνος που περιμένει το ξύπνημα στην ατελεύτητη αιωνιότητα. (Α’ Κορ. 15, 35-52).
+1. Αυτή η ζωή, είναι ένα στάδιο δοκιμασίας μας, που θα δείξει εάν θα ακολουθήσουμε την κόλαση ή τον παράδεισο! Για αυτό όπως λέτε, θα πρέπει να διατηρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρή την ψυχή μας από τις αμαρτίες.
Επιπλέον, εξηγήστε μου λίγο τι εννοείτε με την φράση: “Περιμένει το «κέλευσμα» (παράγγελμα) του Χριστού κατά τη Δεύτερη Παρουσία του (Α’ Θεσ. 4,16), για να ξαναενωθεί με το αναστημένο σώμα και να ζήσει αιώνια μαζί του, σε μίαν άλλη ζωή, που θα είναι, όμως, συνέχεια της ζωής μας στον κόσμο.” (Δώστε πιο πολύ βαρύτητα στην συνέχεια της ζωής μας στο κόσμο.)