Η Πέτη Πέρκα στον ΑΝΤ1: «Χάρη στην παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης μπορούσε να ασκήσει μια πολιτική που θα απολάμβανε όλος ο λαός – δυστυχώς δεν το έκανε» (video)
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με το δημοσιογράφο να ερωτά αρχικά για το πού θα κριθεί η ‘μάχη’ και την κα Πέρκα να απαντά: «Πιστεύω ότι θα κριθεί στην προσέλευση, να μην έχουμε δηλαδή μεγάλη αποχή. Γι’ αυτό και καλούμε όλο τον κόσμο – και ιδιαίτερα τους νέους που φαίνονται καμιά φορά απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα – να προσέλθουν στις κάλπες. Πρόκειται για ένα ‘όπλο’ που έχει ο πολίτης και δεν πρέπει να το ακυρώνει. Φυσικά η συμμετοχή του κόσμου δεν πρέπει να εξαντλείται στην ψήφο, πρέπει να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μιας κυβέρνησης. Η ‘μάχη’ θα κριθεί επίσης και στους αναποφάσιστους, όπου φαίνεται ότι είναι μεγάλη μερίδα του κόσμου και που περιμένουν να ακούσουν τον προεκλογικό διάλογο και τις θέσεις των κομμάτων για να αποφασίσουν.
Θέλω επίσης να πω ότι εμείς οι Βουλευτές και υποψήφιοι Βουλευτές της Περιφέρειας, έχουμε μια άμεση επαφή με τους πολίτες καθημερινά, έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα να ανταλλάσσουμε καθημερινά απόψεις με τους ψηφοφόρους. Αυτό που έχω αποκομίσει λοιπόν, ειδικά σε μια λιγνιτική περιοχή, όπως είναι η Φλώρινα, είναι ότι ο κόσμος περνάει πάρα πολύ δύσκολα, υπάρχει απόγνωση, φτώχεια και δεν υπάρχει ελπίδα. Προσπαθώ λοιπόν να επικοινωνήσω στους συμπολίτες μου ότι με μια πολιτική αλλαγή, θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.
Κι επειδή μιλάμε για Ευρώπη, για πρόοδο, θέλω να τονίσω ότι η Ελλάδα κοντεύει να φύγει ‘από το κάδρο’ μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας, με την πολιτική που εφαρμόζεται τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην οικονομία, αλλά και στο κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Επομένως, αν ο κόσμος δε θέλει να ξαναζήσει όσα ζούμε και θέλει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος, όπου οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι, με τα υπερκέρδη στον τομέα της ενέργειας, που συσσωρεύουν πέντε μεγάλοι όμιλοι, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς μέλλον, τους αγρότες το ίδιο, και με τόσα άλλα παραδείγματα, πρέπει να προσέλθει στις κάλπες».
Σε σχόλιο του δημοσιογράφου σε ό,τι αφορά τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι ‘όνειρο θερινής νυκτός’ και ότι με το Πρόγραμμα του κόμματος θα οδηγηθούμε σε νέο μνημόνιο, η υποψήφια Βουλευτής Φλώρινας υπογράμμισε δηκτικά: «Όταν βγάζαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης μας έλεγε ότι υπογράψαμε 4ο μνημόνιο και ότι ανταλλάξαμε τις συντάξεις με το Μακεδονικό. Τελικά όμως εμείς καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια, να αφήσουμε 37 δισ. ευρώ αποθεματικό, ενώ είχαμε και οδικό χάρτη με τη ρύθμιση του χρέους. Δώσαμε δηλαδή την ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να έχει το τοπίο ‘καθαρό’, ώστε να ασκήσει μια άλλη πολιτική, που θα απολαμβάνει όλος ο λαός – δυστυχώς δεν το έκανε.
Η επενδυτική βαθμίδα ήταν και το 2019 στο προεκλογικό Πρόγραμμα της ΝΔ, παραμένει ‘όνειρο απατηλό’. Σε ό,τι αφορά δε τις επενδύσεις, να σημειώσω ότι είναι κυρίως επενδύσεις χαρτοφυλακίου, δηλαδή εξαγορές επιχειρήσεων, Real Estate κτλ. Η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος λέει ότι αυτού του είδους οι επενδύσεις δεν καλύπτουν το παραγωγικό κενό. Οι αριθμοί διαψεύδουν επίσης και την οικονομία, με 44 δισ. ευρώ επιπλέον δημόσιο χρέος, δεκαπλασιασμό του ελλείμματος των τρεχουσών συναλλαγών κτλ.
Επειδή όμως άκουσα πριν την υποψήφια Βουλευτή της ΝΔ, κα Δαμιανού, να λέει για τους νέους, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι νέοι σήμερα αντιμετωπίζουν ‘εργασιακή γαλέρα’, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, ‘γαλέρα’ και στον τουρισμό και παντού – οι νόμοι Χατζηδάκη είναι ‘κόλαφος’ για τα εργασιακά. Απ’ την άλλη μεριά, να μην ξεχνάμε τα Τέμπη, την ανασφάλεια που ζουν, την κατάρρευση των υποδομών, την υποβάθμιση της ασφάλειας και φυσικά την Πανεπιστημιακή αστυνομία. Παράλληλα, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, πολλοί νέοι μένουν έξω από τα Πανεπιστήμια, ούτως ώστε, αν έχουν πληρώσουν, να πάνε στα ιδιωτικά. Αυτό είναι το μέλλον που προδιαγράφεται για τους νέους με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Επί κυβερνήσεως συριζανελ οι επενδύσεις το χρόνο ανέβαιναν 0,6%. Επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη ανέβαιναν το χρόνο 7,65%. Κάντε τώρα έναν υπολογισμό εκεί στην Κουμουνδούρου πόσες φορές χωράει το 0,6 στο 7,65. Με συνθήκες μάλιστα πολύ χειρότερες απ’οτι κυβερνουσατε εσεις. Δεν μπορείτε σε τίποτα να συγκριθείτε με την σημερινή κυβέρνηση γι αυτό και προσπαθείτε να παρουσιάσετε μια άλλη Ελλάδα που ζει μέσα στη μιζέρια. Και αυτήν την Ελλάδα βγάζετε στα σποτάκια σας. Βάζετε κάτι ταλαίπωρους εκει ηθοποιούς να παριστάνουν τους μίζερους και ότι δεν έχουν στο ήλιο μοίρα. Αυτήν την Ελλάδα θέλετε που ζει μέσα στη φτώχεια, τη μιζέρια και το βούρκο.