Η Πέτη Πέρκα στον ΑΝΤ1: «Ακόμα δεν ξέρουμε πόσο στοίχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα και πόσο συνέβαλαν στην πτώχευση της χώρας» (video)
Κατά την έναρξη της παρουσίας της, η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Πέρκα, σχολίασε τα γεγονότα που αφορούν στην έκρηξη βίας στη Σουηδία: «Αυτό που βλέπουμε μας επισημαίνει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πράγματι, μιλάμε για μια χώρα με κοινωνικό κράτος και δημοκρατική λειτουργία και βλέπουμε ξαφνικά ότι αν το κράτος ξεφύγει από αυτό – σύμφωνα με τις μαρτυρίες σταμάτησε η ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών- υπάρχει ζήτημα. Είναι πολύ βασική προτεραιότητα η ενσωμάτωση. Το προσφυγικό-μεταναστευτικό θα μας απασχολεί διαρκώς όσο δεν σταματούν οι πόλεμοι, όσο δεν αντιμετωπίζεται η κλιματική κρίση, θα έχουμε νέα κύματα. Ωστόσο, βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι η Πολιτεία να σκύβει πάνω στα προβλήματα των παιδιών, των νέων και να προχωρά σε ενσωμάτωση. Τίποτα δεν είναι εύκολο, πρόκειται για πρωτόγνωρα πράγματα, αλλά θέλω να υπενθυμίσω ότι κατά τη διαακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεανώ Φωτίου που είχε το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο, είχε προχωρήσει σε σοβαρές κινήσεις».
Σχετικά με το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, σημείωσε: «Είχε πέσει πακτωλός χρημάτων για τα ολυμπιακά έργα, τα οποία μετά από κάποια χρόνια άρχισαν να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο. Ακόμα δεν ξέρουμε πόσο στοίχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα και πόσο συνέβαλαν στην πτώχευση της χώρας. Εδώ πρέπει να υπενθυμίσω ότι ο Συνασπισμός τότε ήταν το μόνο κόμμα που είχε πει ότι δεν θα έπρεπε να αναλάβουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, γιατί δεν μπορούσε η χώρα να ανταποκριθεί.
Υπάρχει μια ‘κουλτούρα’, το λέω ως μηχανικός, να μη συντηρούνται τα έργα. Δηλαδή να γίνονται σοβαρά έργα, μεγάλα τεχνικά, γέφυρες και μετά από εκεί και πέρα να υπάρχει μια πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων -με πολιτικές ευθύνες- όσον αφορά στη συντήρηση. Είπαμε γι’ αυτά τα έργα ότι κακώς έγινε αυτή η σπατάλη, αλλά τουλάχιστον μετά έπρεπε όλα να συντηρηθούν και να ελέγχονται τακτικά. Θα επικαλεστώ τα μνημόνια και την οικονομική ασφυξία, που είχαμε ως κυβέρνηση, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια που δεν υπήρχαν αυτά -το λέω επειδή έχω δουλέψει πάρα πολλά δημόσια έργα- έβλεπες να παραδίδονται δρόμοι και μετά να μην ξέρεις ποιος έχει την ευθύνη για τη συντήρηση και το τεχνικό μέρος».
«Μπορώ να πω τι περιμένω από τον νέο Πρόεδρο, θέλω να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να λειτουργήσει το κόμμα, να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, να γίνει Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πρέπει να γίνει το Συνέδριο για να επιλύσουμε τα ζητήματα και την ένταση που έχει προκληθεί, στις ημερομηνίες που έχει αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, στα τέλη του Νοέμβρη. Πρέπει λοιπόν να γίνει και να λειτουργήσουν τα όργανα. Αν γίνει αυτό και προχωρήσουν οι συλλογικές διαδικασίες σύμφωνα με το Καταστατικό μας, μπορούμε να διασφαλίσουμε την ενότητά μας και να μπορέσουμε την επόμενη μέρα να λειτουργήσουμε. Υπάρχουν ανησυχίες για την ενότητα, ειδικότερα στη βάση του κόμματος. Η ευθύνη πέφτει στην μεριά του Προέδρου και των συνεργατών του. Επιμένω ότι η λύση είναι να λειτουργήσουμε συλλογικά, όπου εκεί θα κάνουμε έναν οδικό χάρτη για να δούμε πως προχωράμε την επόμενη μέρα και νομίζω πως έτσι μπορούμε να βρούμε τον βηματισμό μας», σημείωσε κλείνοντας.