Λεμονιές
Αυτήν την εποχή τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα από λεμόνια αφού περπατάς και κουτουλάς πάνω τους. Ταυτόχρονα έχουν ανθούς, άγουρα και ώριμα.
Το κατεξοχήν άρτυμα σε πολλά φαγητά, σχεδόν πάει παντού ακόμα και στο ψητό χαλλούμι. Κάποιοι τρώσιν και την φλούδα τους, όπως η εγγονή μου και εγώ. Χρησιμοποιείται και σαν συντηρητικό σε ξυδάτα, ελιές τσακιστές και γλυκά κουταλιού. Παλιά έβαζαν από μιαν σταγόνα στα μάτια των βρεφών μόλις γεννιόντουσαν. Συνοδεύει ποτά όπως βότκα και τζιν, γίνεται λεμονάδα συμπυκνωμένη με ζάχαρη αλλά και το περίφημο λεμοντσέλο. Στην αισθητική προσώπου για καθαρισμό και μάσκα ομορφιάς με ασπράδι αυγού. Με τις λεμονόκουπες καθορίζονται οι σχάρες προτού ψήσουμε και σκεπάζουμε τα ωμά ψάρια αφού τα αλατίσουμε. Δίνουν άρωμα, γεύση και κάνουν καλό στην υγεία αφού είναι πλούσια σε βιταμίνη C .