Όταν σου έλεγα ευχαριστώ (…σου έκανα κακό)
-Οι γιατροί σπουδάζουν και ειδικεύονται να σώζουν ζωές επειδή είναι το όνειρο τους! Αυτή η κατηγορία των επιστημόνων είναι ταγμένη στην προσφορά και όχι στις ευχαριστίες.
-Οι γιατροί είναι δοσμένοι στην ιατρική και όχι η ιατρική τους γιατρούς, η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα.
-Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να δίνουν ιατρική βοήθεια στους ασθενείς σύμφωνα με τον όρκο που έδωσαν στο Ιπποκράτη.
-Οι γιατροί πληρώνονται από το δημόσιο και το ασφαλιστικό σύστημα για αυτό που κάνουν, (τους αργούν κατά κανόνα αλλά πληρώνονται).
-Οι γιατροί στα νοσοκομεία υπηρετούν την επιστήμη και δεν έχουν ανάγκη από δημόσια ευχαριστήρια αλλά από πολλές «δυνατές» αγκαλιές γεμάτες ευγνωμοσύνη από τους θεραπευμένους ασθενείς τους!
-Με το να συντάσσουμε ευχαριστήρια κείμενα και να τα δημοσιοποιούμε στα Μ.Μ.Ε όχι μόνο δεν τους βοηθάμε να γίνουν καλύτεροι αλλά τους ωθούμε στον ναρκισσισμό, ταυτόχρονα τους εθίζουμε να γίνονται «συλλέκτες ευχαριστηρίων», σε σημείο να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος συγκέντρωσε τα περισσότερα.-
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι ευχαριστίες προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές αποτελεί ψυχική ανάγκη για πολλούς ασθενείς και τους συνοδούς τους και αναγνώριση του γεγονότος ότι πολλές φορές αυτοί υπερβαίνουν εαυτούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Ειλικρινά απορώ με τη συλλογιστική του αρθρογράφου.
To ευχαριστώ και η συγγνώμη πιο πολύ σημασία έχουν γι’αυτόν που την λέει παρά γι’αυτόν που την εισπράττει. Αλλίμονο αν δεν λέμε ευχαριστώ σε κάποιον που μας σώζει την ζωή, μας θεραπεύει από την ασθένεια, μας δίνει ελπίδα. Με την ίδια λογική κακώς λέμε και ευχαριστώ σε κάποιον που μας εξυπηρετεί όταν έχει μαγαζί. Μπορεί να μην έχει δώσει όρκο στον Ιπποκράτη αλλά έχει υποχρέωση προς την επιχείρησή του να μας εξυπηρετήσει και εμείς να πούμε ευχαριστώ.
Με όλον τον σεβασμό προς το πρόσωπο του αρθρογράφου και στην ιδιότητά του, μάλλον αλλού ήθελε να το τοποθετήσει το θέμα. Σε πιθανή έπαρση που μπορεί να έχει εντοπίσει ή ακούσει από κάποιους αλλά και πάλι αυτό είναι θέμα χαρακτήρα. Αν κάποιος δει με έπαρση τις δημόσιες ευχαριστίες των συνανθρώπων του αυτό είναι πρόβλημα του χαρακτήρα του. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει όλοι εμείς να γίνουμε αγνώμονες. Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα…
Στον 9!19 μ.μ| Η ψυχική ανάγκη του ασθενή εκφράζεται με: «δυνατές» αγκαλιές γεμάτες ευγνωμοσύνη από τους θεραπευμένους ασθενείς τους! Όπως γράφω στο άρθρο και όχι με μαύρα γράμματα πάνω σε λευκές σελίδες.
Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται η συγκεκριμένη ψυχική ανάγκη δεν μπαίνει σε καλούπια και φόρμες.
Άσε τον κόσμο ήσυχο να εκφρασθεί όπως εκείνος νομίζει!
Κι αυτό σε ενοχλεί;;; Να κόψουμε τις ευχαριστίες προς ανθρώπους που μας βοήθησαν επειδή ‘καποιος’ ενοχλείται… Μάλλον δεν έχεις να κάνεις τίποτα καλύτερο στη ζωή σου….
Pingback: Όταν σου έλεγα ευχαριστώ (…σου έκανα κακό) - Μακεδονία
Απάντηση προς Fail. Όχι αυτό δεν με ενοχλεί, με ενοχλεί όμως ότι εσύ και πολλοί άλλοι ενώ στέλνεται με μεγάλη χαρά ευχαριστήρια στους γιατρούς δεν στείλατε ποτέ ένα στον δάσκαλο να του πείτε ευχαριστώ που μου έμαθες γράμματα και πρόκοψα στην ζωή μου. Επίσης δεν γράψατε ποτέ ένα γράμμα στον πατέρα ή την μητέρα σας να τους εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας που σας μεγάλωσαν και σας έδωσαν όλα τα εφόδια για να γίνεται δημιουργικοί στην ζωή!!! Παραβλέπετε όλα αυτά αλλά τα ευχαριστώ με παχιά γράμματα τα στέλνεται με μεγάλη ικανοποίηση στους γιατρούς, ξέρετε ποιος είναι ό λόγος, φοβάστε ή ξέρετε ότι θα ξαναπάτε και κάνετε δημόσιες σχέσεις… ενώ τον δάσκαλο δεν τον υπολογίζεται διότι δεν τον έχετε πλέον ανάγκη, ότι μάθατε το μάθατε.-
…αυτά να βάλουμε τα πράγματα σε μια θέση.-
Κωλοτούμπας ο Σπύρος! Για το γράμμα στον δάσκαλο ήθελες να καταλήξεις; Μάλλον περιμένουμε να δώσεις πρώτος το παράδειγμα… Και αν τυχόν νοσηλευτείς στο ΓΝΦ, ίσως νοιώσεις την ανάγκη να ευχαριστήσεις και κάποιον γιατρό…
Υγεία σε σένα και την οικογένειά σου!
Δεν πιστεύω ότι έστειλες στον δάσκαλο ευχαριστήρια επιστολή ούτε εσύ.Δεν τον έχεις ανάγκη ή του κρατάς μούτρα γιατί ΔΕΝ σού έμαθε ότι στον πληθυντικό(στο δεύτερο πρόσωπο) το “στέλνεται ” και το “υπολογίζεται” γράφονται με έψιλον και όχι με αι ;
Δεν πρέπει να έχεις και πολλούς φίλους ε;
Νομίζω κε Ηλιάδη ότι χρειάζεστε ιατρική βοήθεια συγκεκριμένης ειδικότητας!